Vem är Rufsan?

Carnac´s Double Impact! Född 971030... *Vem är Rufsan?* är senast uppdaterad 990227...

Klockan var halv sju den 15:nde maj, 1998 vid Cityterminalen, när kennelägaren Gunilla Skallman lämnade över Rufsan till mig. Min hund!
Jag minns att jag tyckte hon var så liten och lite rädd, men det trodde jag skulle gå över, tyvärr gick inte rädslan över! Så lilla Rufsan från dom värmländska skogarna blev rädd. För mycket, speciellt för hundar.
Men vi fick lite problem med henne, hon var så fasanfullt rädd. För i stort sett vad som helst. Jag och min mamma, vi kämpade hårt för att få henne att gilla stadslivet... och hundar! För hundar gillade hon inte, så agilityn som jag gärna ville syssla med tillsammans med Rufsan fick läggas undan. När det var som jobbigast så fick vi ett telefonnummer av Gunilla. Tio siffror. Siffror som gick till
Jaana Laumola, kennel Cartier Monzerat. Tack sa vi och ringde Jaana. Några dagar senare så åkte vi ut till Jaana och hennes härliga hundar. Hon lärde oss lite knep och tips hur man skulle göra, hon kändes helschysst och ställde och ställer fortfarande upp för oss. Rufsan bor nu i veckorna och på en del helger i Upplands Väspy hos Jaana och hennes briarder och pumisar. Man kan säga att vi har delad vårdnad om henne. Bättre det, tycker jag. Rufsan får leva på landet med sina hundkompisar och hon slipper alla pestiga bilar, ambulanser, hundar och sådant som finns här i Stockholm...
När jag skriver detta så är det lördag och Rufsan ligger vid mina fötter. Hon är jättetrött efter en promenad med några briarder. Jaana hade nämligen ordnat en "socialträningsdag". Så fyra briarder och Rufsan har varit på stan och gått på upptäcktsfärd i NK-huset. En del i NK var väldigt roade och kom glatt fram och skulle hälsa på hundarna medan andra rynkade på näsan.
Jaja, i alla fall. Det har varit en heldag och jag är också trött, speciellt i benen.

Jag ser redan framemot nästa gång vi ska ut till Upplands Väsby, då ska vi nämligen hälsa på Cartier Monzerat Goya, "Lucy"s valpar.
Det ska bli jätteroligt!